onsdag 13 juli 2011

En vecka på Fårö

God morgon gott folk!

I söndes kom vi hem från sommarlägret på Fårö och jag måste säga att det var en helt sjuk vecka!
Det började med signaleringens grunder och det var inget nytt för någon av oss men jag har sagt det innan och säger det igen, det är alltid bra med repetition!

Vi fick även jobba med karta, både UTM och RT kordinater och vi var alla riktigt bra och säkra på det när vi var klara för dan, vilket hela tiden innan bara varit ett enda stor blurr.
Antenn teori har aldrig varit något jag tyckt varit roligt eller intressant, men det GÅR att göra det roligt, genom att få prova på det i verkligheten då vi åkte ut i två grupper för att se hur långt varje antenn gick, glad var man när det fungerade på något längre sträckor än vad det borde.

Sen hade vi även samarbete med FFK (Frivilliga Flygkåren) vilket gick ut på att de stack upp och flög medan de letade efter något på marken, när de hittade rapporterade de till marken också skulle vi ut och leta efter detta. Det var svårt att hitta men det var faktiskt roligt. På slutet av veckan fick vi följa med upp i luften vilket verkligen var en upplevelse!

Vi fick även prova på Linjebyggnad, stabsarbete, sjukvård, sova i tält och en himla massa mer.
Men det som vi aldrig kommer glömma med denna veckan är helikopterplattan vi byggde, det tog oss en hel del timmar väldigt många stora stenar, en enorm burk färg och en otroligt stor mängd energi som vi precis lyckades pressa fram. När vi var färdiga så var vi så otroligt stolta över oss själva, ni anar inte!

På fritiden fanns det massor att göra, vi fick åka på en guidad rundtur på Fårö som var väldigt intressant, Fladdermusspaning som ingen av oss gick på men det var säkert intressant den med, Gutniska lekar som alltid är lika roligt för det är annorlunda och kreativt. Om det inte fanns någon sådan aktivitet anordnad så kunde man ta en cykeltur på hela ön med militärcyklarna som man fick låna hur mycket man ville, ta en promenad på den vackra orörda ön eller bara ta det lugnt på Stopet, ta en dricka, umgås och spela kort. Aldrig har man tråkigt med gott sällskap!

/Annica

Bild fritt inlägg tyvärr, Få be Peter om en bildbomb sen, då han är vår fotograf  =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar